Een weekje wandelen in… Ierland

2015-08-06 12.44.47

 

Dag 1: Amsterdam – Dublin – Bunclody (ca. 1260 km)

2015-07-31 12.08.59-2

Blije eikels

Vol goede moed beginnen dochter en vader aan de wandelvakantie. Ook al stonden er voor deze eerste dag vele kilometers op het programma, het gelopen deel vond grotendeels plaats in luchthaven Schiphol.

 

 

 

 

Dag 2: Bunclody – Shillelagh (ca. 23 km)

2015-08-01 13.34.17

Bert verdiende in de bergen nog een zakcentje bij als model

Eenmaal écht van start bleek ontspanning niet bij deze vakantie inbegrepen. De vliegenplaag die ons letterlijk achtervolgde was misschien al onprettig te noemen, maar toen we na een uur lopen terugkwamen op ons beginpunt zonk ons de moed alweer in de schoenen. Zoals je je kunt voorstellen, maakte dat het alleen maar zwaarder.

 

 

 

Dag 3: Shillelagh – Moyne (ca. 18 km)

Irish breakfast

Full Irish Breakfast

Mij lukte het om al de 7 dagen het “Full Irish Breakfast” te vermijden. Mij wel, maar Bert had een heel ander doel. Bert zijn doel is ook behaald. Na luttele kilometers kwamen we erachter dat de afstand van de dag daarvoor ons (lees: mij) niet in de koude kleren was gaan zitten. Enorm pijnlijke, misschien zelfs ontstoken, scheenbenen bleken wel inbegrepen bij mijn reis. Flexibel als wij zijn lieten wij ons op 15 km van onze bestemming oppikken door de B&B-houder. Tijd voor ontspanning!

 

Dag 4: Moyne – Glenmalure (ca. 21 km)

Groepsfoto

Groepsfoto

Op de derde loopdag werden we bijgestaan door Konijn. Het tij leek zich te keren, waar we de dagen daarvoor nog de neiging hadden ons tegen elkaar te keren. De beruchte val van Bert tijdens een glibberige daling is weliswaar niet vastgelegd, maar de wandelwond die hij er aan overhield wel (red: JP).

 

 

 

 

 

 

 

Dag 5: Glenmalure – Laragh (ca. 18 km)

Bert en Louis van Gaal

Bert en Louis van Gaal

Waarom zou je je eigenlijk aan het uitgestippelde programma houden? Precies! Nergens voor nodig. Dus wij kozen ervoor deze dag rond een meer te wandelen. Al met al tikte we alsnog bijna de 10 km aan, maar dit keer was het overwegend vlak. En in verband met een boekingsfout moesten we die nacht in een hotel slapen. Verschrikkelijk uiteraard. Ze hadden zelfs een bad! Bert was blijer dat hij nu eindelijk op de foto met Louis kon. Ieder z’n ding.

 

Dag 6: Laragh – Roundwood (ca. 11 km)

Judgement Day

Judgement day

Ons was beloofd, door de weermannen, dat het vrijwel de gehele week zou regenen. Nou, mooi niet dus! Slechts één van de 7 dagen dat we daar waren, klopte de voorspelling. Wij waren blij, anders hadden we nog de regenkleding voor niks meegenomen. Halverwege ons pad kwamen we 2 paar verlaten schoenen tegen. Tja natte schoenen lopen natuurlijk ook niet lekker.

 

 

 

 

 

 

Dag 7: Roundwood – Glencree/Enniskerry (ca. 18 km)

Bert 'on top of' Ierland

Bert ‘on top of’ Ierland

De laatste wandeldag vulden we met steenzitten, maakten we selfies op eenzame hoogtes en werden uitzichten op de gevoelige plaat vastleggen. Zie hierboven de mooie panoramafoto van Bert. Is het geen plaatje?

 

Dag 8: Glencree/Enniskerry – Dublin – Amsterdam (ca. 1160 km)

Eindelijk weer naar huis toe

Eindelijk weer naar huis toe

Zonder moed, maar met al onze bagage, keerden we terug op huis aan. Inmiddels waren we de vakantie meer dan zat. Eenmaal aangekomen op Schiphol besloten we ‘alcohol’ in te schakelen, zodat ons afscheid verzacht zou worden. Alcohol heeft wederom goed werk verricht.

Tot zover.

 

 

Over de werkelijk gelopen afstand kan niet tot nauwelijks worden gecorrespondeerd.

Leave a comment